1
1

Allt gott med grönkål

Förutom långkål till jul, så är alltså säsongen för grönkål lång, från juli till fram i januari. Här följer några av våra bästa tips på god grönkålsmat.

Snabbt och enkelt med grönkål:

  • Fräs repad grönkål i olja eller smör, efter ett par minuter häll på en skvätt vatten. Därefter krydda med salt, peppar och lite balsamvinäger. Toppa med solroskärnor.
  • Hacka grönkålen fint och blanda ner i potatismos.
  • Grönkålschips: Repa kålen, lägg på en plåt. Gnid in i rikligt med olja. Salta och rosta i ugnen på 100 – 125 grader tills kålen har blivit frasig.
  • Grönkålssallad med granatäpplen och valnötter. Hacka repad grönkål, förväll om man vill, annars går det bra med färsk. Blanda kål, granatäppelkärnor, valnötter, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Grönkålssoppa: Koka grönkål i vatten och grönsaksbuljong, Tillsätt grädde, salt och peppar. Servera med kokt ägg.