1
1

Grönkål

Grönkål är mycket näringsrikt och går att använda på samma sätt som spenat. Skillnaden är att grönkål kan vi odla här i Sverige både under sommar, höst och vinter, så den har förutsättningar att vara närodlad hela tiden.
När vintern biter tag i Sverige, så är det lätt att tro att all skörd av grönsaker är över. Men icke heller. Vår mest tåliga grönsak står lugnt kvar i backen, även om det blir riktigt kallt. Grönkål skördas hos oss från juli – december. Det gör den till en utmärkt färsk vitaminkälla och en extremt miljövänlig sådan dessutom. Grönkål slår nästan alla andra grönsaker i nyttighet: sprängfull av fiber och antioxidanter. De gröna bladen är fyllda med B-, C- och K-vitamin, folat samt kalcium, järn, zink och jod.
Grönkålen säljer vi i förpackningar på 400 gram. I våra strutar och påsar är det bara blad och du kan använda mer av produkten. Vi paketerar grönkålen i olika storlekar, allt för att det ska finns en produkt till varje ändamål.

Svartkål

Svartkål är en korsning mellan savoykål och grönkål som är mycket populär i Italien. Den används på samma sätt som grönkålen. Förvälld, hackad och sedan fräst i smör, med en skvätt grädde till är den en aromatisk delikatess!
Svartkålen säljer vi 300 grams förpackningar.

Garneringskål

Garneringskål, eller japansk kål, används framför allt till att garnera julbordets olika rätter. De olika sorterna ser ut som blommor eller färglada fjädrar på fälten. Färgerna skiftar från vitt till lila, eller cerise.
Garneringskålen säljs mycket till restauranger.

Färskpotatis

Grönkål och annan kål

Sallat, pumpor och bär