Grönkål är mycket näringsrikt och går att använda på samma sätt som spenat. Skillnaden är att grönkål kan vi odla här i Sverige både under sommar, höst och vinter, så den har förutsättningar att vara närodlad hela tiden.
När vintern biter tag i Sverige, så är det lätt att tro att all skörd av grönsaker är över. Men icke heller. Vår mest tåliga grönsak står lugnt kvar i backen, även om det blir riktigt kallt. Grönkål skördas hos oss från juli – december. Det gör den till en utmärkt färsk vitaminkälla och en extremt miljövänlig sådan dessutom. Grönkål slår nästan alla andra grönsaker i nyttighet: sprängfull av fiber och antioxidanter. De gröna bladen är fyllda med B-, C- och K-vitamin, folat samt kalcium, järn, zink och jod.
Grönkålen säljer vi i förpackningar på 400 gram. I våra strutar och påsar är det bara blad och du kan använda mer av produkten. Vi paketerar grönkålen i olika storlekar, allt för att det ska finns en produkt till varje ändamål.